60 plus

Al jaren geef ik Pilateslessen. Ik werd gebeld door iemand die belangstelling had voor een proefles.

“Geeft u ook Pilates aan 60 plussers?”. Ik legde uit dat in mijn lessen mensen van alle leeftijden tegelijk zitten, dat iedereen op zijn eigen matje net zover gaat als hem of haar goeddunkt, en dat ik zelf ook bijna 60 plus ben. Ik begreep de vraag niet helemaal, tot ik een helder moment kreeg en haar vroeg: “hoeveel 60 plus bent u eigenlijk?”.

“Nou, eigenlijk ben ik 80 plus, maar ik heb altijd Pilates gedaan en doe dat nog steeds op een matje in mijn kamer. Maar het is veel leuker dat met andere mensen te doen, leek me zo.”

Wauw, dit is de manier waarop ik ook oud wil worden!

2 reacties

  1. Wat een leuk verslag over een ervaring met Pilates oefeningen. Zelf ben ik ermee begonnen toen ik zo’n 65 jaar was en ik sprak zelf de oefeningen in, laste pauzes in en hield mezelf gemotiveerd met af en toe gezang. Zo kan ik regelmatig oefeningen kiezen die net weer andere spieren aanspreken en lichaamsdelen. Ook masseer ik elke avond voor het slapen gaan mijn onderbenen en voeten, sinds ik ietsje last kreeg van hielspoor.
    Naast het goed soepel houden van mijn voeten en onderbenen, merk ik dat ik heel ontspannen inslaap en nu ik een verstuikte voet had op 14 augustus, merkte ik hoe snel het herstel kwam. Met oefeningen voor een verstuikte enkel, hier aangeboden door Connie.

    1. Beste Devon, hier dus alsnog de plaatsing. Dank voor de complimenten, altijd leuk te horen. Overigens is een vlot en voorspoedig herstel niet alleen te danken aan goede oefeningen. Ook een gezond en goed onderhouden lichaam wil uit zichzelf graag genezen, en dan gaat het vlot. Blijf in beweging, het is, naarmate we ouder worden, steeds belangrijker! Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.