Korte Pilates lessen en buikspier kwartiertjes

Mocht je op zoek zijn naar korte Pilates lessen en buikspier kwartiertjes, dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Soms wil je geen volledige Pilates les van 3 kwartier doen, maar zoek je een korte Pilates les.  Wat vind ik daarvan? Ik vind dat prima, als je zo nu en dan ook een hele Pilates les gaat doen. Mijn visie: beter een kwartier oefenen dan helemaal niet.

Als je zo nu en dan korte Pilates lessen en buikspier kwartiertjes wil doen, dan is dat ook goed. Alleen, we hebben in die buikspier kwartiertjes ook wat andere oefeningen gedaan. Als fysiotherapeut vind ik namelijk dat alle spieren geoefend moeten worden, en ik grijp elke kans aan om mensen aan het werk te zetten….

Korte les #7, stabiliteit!!

Een korte maar wel complete les: #6

Buikspier kwartier #5, lekker pittig

Buikspierkwartier #4: buikspieren en core…

Buikspierkwartier #3 is dan weer goed te doen 😉

Het tweede buikspierkwartier is wel behoorlijk pittig…

Het eerste buikspierkwartiertje, niet een heel zware les!

Video nummer 12, een zware les met bal

Filmpje 11, gewoon een fijne les

Filmpje 9 met makkelijke oefeningen

Zware core stability oefeningen met bal

Les 6, gewoon een fijne les!

Les 5 voor een soepel lijf

Les 4 met plezier.

Les 3

Les 2: Rekken en strekken na een Pilatesles

Les 1!

Het kost veel tijd en apparatuur om dit soort lessen te maken. Mocht je me willen ondersteunen met een donatie, dan wordt die in dankbaarheid aanvaard!

Ik kan er niet genoeg op hameren: Ik snap eigenlijk niet dat niet iedereen zich de voordelen van Pilates lessen gunt. Als je voldoende tijd hebt dan volg je de complete Pilates lessen, doe je er zelfs nog wat ontspanningsoefeningen achteraan. En mocht je een keertje wat minder tijd hebben, dan zijn de korte Pilates lessen en buikspier kwartiertjes ook heel goed.

Doe geen gekke dingen, overdrijf het niet. Als ik ontspannen roep: Nog 8 keer, en jij denkt: het is wel even goed zo, dan is dat prima. En uiteindelijk, ik kan het toch niet zien als je even smokkelt, toch?

Rugklachten, nekklachten en schouderklachten

Het is nooit goed om tijdens de Pilates les rug, schouder of nek op een onaangename manier te voelen. Een blessure is zo opgelopen… Vaak geef ik instructies om die klachten te voorkomen of te omzeilen.