Knie operatie, herstel zonder problemen

Hoe ervoeren anderen hun knieoperatie? Wat kan u anderen erover vertellen? Op deze pagina komt u aan het woord! Na een knie operatie ondervinden mensen soms dramatische problemen. Maar vaak gaat het ook erg goed. Op andere pagina’s vertellen mensen vaak wat er verkeerd ging, maar op deze pagina zou ik graag zien dat u beschrijft hoe het gaat als alles goed gaat. Gewoon om anderen een hart onder de riem te steken!

Ik nodig u uit om uw herstel na een knie operatie zonder problemen te beschrijven

 • Wat voor operatie had u, waarom was dat nodig?
 • Bent u blij met de uitkomst van uw knie operatie?
 • Wat kan u weer allemaal wat voorheen niet ging?
 • Hoeveel pijn had u voor de operatie en na de knieoperatie?
 • Hoe snel nam de pijn weer af?
 • Hoe snel kon u weer doen wat u moet doen of graag doet?
 • Bent u blij dat u de knie hebt laten opereren?

Maakt u een kort en bondig verhaal, waarmee u iemand anders een hart onder de riem kan steken!

11 antwoorden op “Knie operatie, herstel zonder problemen”

 1. Kwam toevallig op deze site terecht en zag de vraag over een positief verhaal over knieprotheses. Ik heb 2 positieve verhalen want aan beide knieën geopereerd,de rechter knie in december 2016 en de linker knie in april 2017! Dus zeer kort na elkaar. Voor de operaties onhoudbare pijn gehad kon werkelijk het eind van de straat niet halen met lopen! Gezien mijn leeftijd toen 57 jaar vond de orthopeed het vrij jong voor een dergelijke operatie waarop ik zei maar ben ook te jong om achter de geraniums te gaan zitten! Waarop toch besloten werd tot een knieprotheses. Had ik het maar 2 jaar eerder gedaan! Ja ik heb pijn gehad na de operaties, maar die was minder erg dan de pijn van voor de operatie en ik wist dit gaat over! In het ziekenhuis een heel fijne fysiotherapeut gehad, die zei, oefen vanuit je stoel, buigen, voet rondje draaien, probeer te strekken etc niet gaan proberen grote stukken te lopen dat komt vanzelf wel. Na 2 weken hometrainer zonder weerstand geoefend. Na 6 weken kon ik weer heel veel met de knie. De linkerknie ook zo gegaan! Misschien heb ik veel geluk gehad of een hele goeie orthopeed. Ben nog iedere dag blij dat ik het heb laten doen! Mijn advies is, luister naar de adviezen, niet forceren met lopen in het begin want de knie wordt dan dik en neem ook op de dag een uurtje bedrust want het is echt wel een flinke ingreep! En lekker zacht kussentje onder de knie als je op de zij ligt.

  1. Dank je wel voor dit opbeurende verhaal. Soms gaan deze operaties fout of duurt het herstel heel lang, maar heel vaak gaat het goed. Zoals in dit verhaal!

 2. Ik ben 62 jaar en heb in september 2019 een knieprothese gekregen. Buigen en strekken gaat goed, maar ik kan nog steeds niet lang lopen of staan. Heb veel last van de dikke pijnlijke spieren in mijn knieholte. Ik roei, doe strekoefeningen (Yoga) maar krijg die pijnlijke plaatsen niet weg gestretcht. Overbelast ik mijn knie, kan dat een oorzaak zijn? Ik hoor ook van littekenweefsel, hoe moet ik dat zien?
  Groet Els

  1. Beste Els,
   Allereerst, als je goed kan buigen en strekken dan is er geen sprake van littekenweefsel, althans niet de ernstige vorm. Die gaat gepaard met toenemende bewegingsbeperkingen en is enorm pijnlijk. Als je goed kan buigen en strekken dan zou ik me daar geen zorgen over maken.
   Op de andere vragen kan ik geen antwoord geven uit de verte. Neem contact op met een fysiotherapeut in de buurt, en laat die eens goed kijken. Op deze leeftijd moet je na zo’n operatie snel weer kunnen lopen en fietsen, dit duurt veel te lang.
   Succes, Conny

 3. ik heb 9 december link en rechts een knieprothese gekregen.
  De eerste weken ging het herstel wonderlijk goed.
  Maar nu , na ruim 5 maanden worden mijn knieen nog steeds dik , stijf en pijnlijk als ik even bezig ben met huishoudelijk werk of boodschappen.
  Lopen gaat alleen in en rond huis. Mijn rechtervoet kan ik ook niet goed neerzetten tijdens het lopen. het lijkt op een klapvoet.
  Foto’s laten maken in het ziekenhuis, maar de chirurg ziet geen afwijking. Ik hoop dat met goede fysio het alsnog gaat verbeteren!

 4. Ik ben 58 jaar en wil graag een positief geluid laten horen.
  Ik ben pas 5 weken geleden geopereerd en heb rechts een tkp gekregen.
  Ondanks hevige pijn in de eerste 2 weken en nog flink wat pijn in de 2 weken daarna, gaat het de laatste week al echt de goede kant op. Ik heb geluk dat mijn wond goed geneest en ik oefen flink bij de fysio 2 x per week. Zij pakken mij goed aan en ook thuis doe ik mijn oefeningen erg trouw. De 10e dag na de operatie kon ik bij de fysio al rond op de fiets en heb toen snel een hometrainer voor thuis aangeschaft waar ik 3 x daags 10 minuten op fiets. Verder heel veel gelopen binnenshuis met 2 krukken. Strekken is zo goed als volledig en buiging is 110 graden.. Nu 5 weken na de operatie loop ik binnenshuis al zonder krukken en buitenshuis met 1 kruk.
  Enkel de nachten zijn nog moeilijk met weinig slapen en pijn.
  Al met al tot dusverre een zeer positief geluid en ik ben heel blij en trots dat ik al zover ben na 5 weken!
  Mijn prothese is ingebracht door dokter Janssen van het MMC Veldhoven en het is een Genessis II. Geweldige arts!!

  1. Omdat ik veel heb gehad aan deze website wil ik graag een positief geluid laten horen. Ik ben een vrouw van 70 jaar en heb op 13 januari 2020 een totale knieprothese operatie ondergaan. De operatie ging voorspoedig (ruggenprik) en ik was snel bij. De pijn begon vooral in de nacht en ik heb dus geen oog dicht gedaan in het ziekenhuis. De volgende dag mocht ik naar huis maar helaas viel ik flauw tijdens de fysiotherapie oefeningen. Volgens de arts reageerde ik ws op de grote hoeveelheid pijnmedicatie die ik had gehad. Ik moest nog een nachtje in het ziekenhuis blijven.
   Eenmaal thuis begon het revalideren. Het moeilijkste vond ik het niet kunnen slapen van de pijn. Ik wilde geen oxycodon omdat ik daar in het ziekenhuis slecht op reageerde. Was bang thuis weer flauw te vallen dus ik nam 2 x daags 500 mg Naproxen en 4 x daags 2 Paracetamol. De pijn heeft heel lang geduurd tot zeker wel 5 weken na de operatie. Daarna nam de pijn af en kon ik steeds beter op mijn zij liggen en daardoor beter slapen.
   Het is nu ruim 10 weken na de operatie en alles verloopt heel voorspoedig. De wond ziet er mooi uit, na 4 weken kon ik zonder krukken lopen (buitens huis met 1 kruk) en na 6 weken alweer buiten fietsen. Op dit moment kan ik anderhalf uur achter elkaar wandelen. Ik moet wel oppassen dat ik niet te veel doe. Dat merk ik meestal achteraf want dan wordt mijn knie weer dik en stijf. Ik heb veel en intensief fysio oefeningen gedaan, geoefend met lopen en op de hometrainer gefietst.
   Alles bij elkaar genomen kan ik zeggen dat de pijn mij erg tegenviel (ik gebruik nu geen pijnmedicijnen meer) maar dat ik blij ben dat alles vlot en zonder complicaties is verlopen.
   Als slot wil ik nog eens zeggen dat ik veel aan deze fysio-info site heb gehad. Ook aan de negatieve uitingen / klachten omdat ik die ook had en dan weer las dat ‘het erbij hoorde’ en me geen zorgen hoefde te maken. Voor iedereen: succes met het revalideren, het duurt even (geduld!), maar…het komt goed!

   1. Beste Gonnie,
    Dank voor je open verhaal en voor je complimenten. Ik hoop dat veel mensen hier weer kracht uit putten!
    Groet, Conny

   2. Hallo,
    Ik ben nu ook aan het revalideren, ik heb 4 weken geleden een hele nieuwe knieproteze gehad.
    En ik moet zeggen…. wat heb ik een pijn erna gehad!!
    Ik ga naar de fysio 2x in de week en hij is zeer tevreden wat ik al ken, maar de nachten zijn nog steeds een crime, overdag ook nog een zeurderige pijn constant.
    Ik neem 4x de 2 paracetamol in.
    Nog een dikke, rechts gevoelloze knie, hopelijk gaat het beter maar het is mij tot nu toe erg tegen gevallen!😉

    1. Beste Marijke,
     Het is echt een heel zware operatie. Dat vergeten mensen wel eens.Goed dat jij dat weer even herhaalt. Kijk, als je echt heel veel last van de knie hebt dan is een nieuwe knie de enige optie. Maar niet eerder dan dat.
     Maar normaal gesproken gaat het steeds beter, vooral als je goed oefent en goed begeleid wordt. En dan is het het meestal echt waard. Succes en dank voor je verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.