Ontspanningsoefeningen: snel en goed leren ontspannen

Ontspanningsoefeningen! Heerlijk lui liggen en geleid ontspannen. Ik praat je gewoon door de oefening heen. Even de stress weg laten ebben. Word jezelf bewust van alle spanning in het lichaam en laat alle spieren ontspannen, laat alle gedachten los. In een paar minuten tijd helemaal relaxed raken. Zo belangrijk voor lichaam en geest…

Op veler verzoek heb ik een aantal ontspanningsoefeningen toegevoegd. Er volgen er nog meer, dus kom terug. Enjoy! Abonneer je op mijn Youtube-kanaal als je geen video meer wil missen.

Deze oefeningen om snel en volledig te ontspannen zijn nodig om in deze tijd van hoog tempo en stress gezond te blijven.

1. Een lange reis door het lichaam

De volgende MP3 is een van mijn favorieten. Hij is lang (16 minuten) maar als je de rust er voor neemt dan werkt hij prima. Vooral als je moeite hebt met ontspannen dan is dit een oefening die jou, als je je ervoor open stelt, echt tot ontspanning brengt. Veel plezier!

2. Reis door je lijf

Om echt te kunnen ontspannen ga je met je gedachten door je hele lichaam. Deze ontspanningsoefening duurt iets meer dan 8 minuten.

3. Ontspanningsoefeningen “op het strand”

De volgende oefening neemt je mee naar het strand voor een vakantie van 10 minuten. Stel je voor hoe je op het warme zand ligt en laat al je spieren los.

4. Start met ontspanningsoefeningen

Deze video uit de serie oefeningen om te ontspannen duurt ruim 10 minuten. Het is de basis voor de andere ontspanningsoefeningen. Word jezelf bewust van je lichaam.

5. Ontspanningsoefeningen op een matje in een tropische baai

Deze oefening neemt je (in minder dan 8 minuten) mee naar een baai, waar je op een matje dobbert en totaal ontspant. De golven wiegen ze in slaap. Probeer het maar eens!

Kijk ook naar de pagina over Stress.

Mocht er een ontspanningsoefening zijn die je mist en toch graag wil horen, laat dan een reactie achter. Reacties worden sowieso erg op prijs gesteld.

Ken je iemand die ook gebaat zou kunnen zijn, deel dan deze pagina, bijvoorbeeld op Facebook

Deze website wordt gesponsord door middel van Google advertenties. Daardoor blijft het mogelijk om de website in de lucht te houden. Ik hoop dat u daar begrip voor heeft.

Welke ontspanningsoefening vond je het prettigste? Moeten er daar meer van komen?
Vergeet niet om op dit kanaal te abonneren, het is gratis! Klik op de button:

4 reacties

 1. Hoi Conny,
  Wat een fijnen oefeningen. De eerste twee waren mij al bekend van een medidatiecursus die ik eens heb gedaan op mijn werk. De derde vond ik een heel prettige visualisatie oefening, en het werkte inderdaad ontspannend. Jouw stem is trouwens heel prettig hierbij. Complimenten.
  groetjes Ghita

 2. Geweldig! Ik ga er weer elke week mee aan de slag of als het lukt wat vaker.
  Dank je Conny hier zijn wij heel erg blij mee.
  Groetjes van Arno en Marlène

  1. Beste Arno en Marlène,
   Leuk, dank je! Fijn dat het bevalt, ik ga er beslist mee verder en zal er nog wat plaatsen.
   Veel plezier nog, groet, Conny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.